onsdag 31 juli 2024

Juli 2024



1 juli: Ungern tar över ordförandeskapet i EU.

1 juli: Extremvänstern i våldsamt upplopp i Frankrike efter högerpartiets framgång.

3 juli: Xi Jinping och Vladimir Putin möts bland andra deltagare i organisationen SCO (Shanghai Co-operation Organisation). De två presidenterna bedyrar sin vänskap. Även Indien och Iran ingår i denna organisation (en slags "anti-Nato"-organisation med syfte att begränsa USA:s inflytande). Både Kina och Ryssland vill få makt över Centralasien (Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan, ibland räknas även Afghanistan).

4 juli: Val i Storbritannien. Labourpartiet (socialistiskt/socialdemokratiskt parti) vinner och partiledaren Keir Starmer ersätter konservativa Rishi Sunak som premiärminister.

5 juli: Viktor Orbán träffar Putin i Moskva.

5 juli: Val i Iran. Reformistiska politikern Masoud Pezeshkian vinner.

7 juli: Efter en andra valomgång i Frankrike vinner en vänsterallians, Nya folkfronten. Därefter Macrons mittenkoalition Ensemble och nationalkonservativa Nationell samling. Ingen av dem vinner egen majoritet i Frankrikes nationalförsamling.

8 juli: Rysk missil mot barnsjukhus med cancersjuka barn i Ukraina. Flera döda och skadade. Människor under rasmassor.

8 juli: Orbán möter Jinping i Kina, ett besök som han kallar "fredsuppdrag 3.0".

9 juli: Natos 75:e toppmöte hålls i Washington DC.

12 juli: Argentinska regeringen tillkännagav beslutet att terrorstämpla islamistorganisationen Hamas.

13 juli: Expresidenten Donald Trump blir utsatt för ett mordförsök under ett kampanjmöte i Pennsylvania inför presidentvalet i USA. Skottskadas lindrigt i ytterörat. En mötesdeltagare i publiken dör och tre ytterligare skadas. Gärningsmannen dödas direkt efter skottet.

13 juli: De rödgröna i Stockholms stad beviljar byggandet av en islamistisk moské i Skärholmen, det kommer att bli Nordeuropas största moské och "plantskola för islamister". Bakom bygget står en islamisk stiftelse med kopplingar till islamistiska Milli Görüş.

16 juli: Europaparlamentet startar sammanträde i Strasbourg.

18 juli: 65-åriga korruptionsomsusade Ursula von der Leyen (kristdemokraten som för en socialdemokratisk politik) blev omvald som ordförande för EU-kommissionen. För att bli omvald så gjorde hon upp med socialdemokraterna, de gröna och liberalerna. Så nu kan hon fortsätta driva på för en vänstergrön verklighetsfrånvänd politik för EU-länderna i ytterligare fem år.

19 juli: Stort IT-avbrott över hela världen. Företag och organisationer drabbas.

19 juli: Våldsamma kravaller med anlagda bränder, kastade gatstenar och välta bilar. Romer startar upplopp i Leeds, England.

19 juli: Enligt Sveriges rikspolischef Petra Lundh ska polisen starta en "mångfaldsstrategi", anställa fler kvinnliga poliser och fler poliser med invandrarbakgrund. Man ska använda något man kallar "reflektionsövningar".

20 juli: Tusentals franska patrioter demonstrerar för att Frankrike ska lämna EU.

21 juli: President Joe Biden meddelade att han hoppar av sin kandidatur i presidentvalet i USA.

22 juli: Utrikesminister Billström (M) säger sig kunna gå med i propalestinsk demonstration och protestera mot Israel (kanske med palestinasjal virad om huvudet för att dölja sin identitet, skränandes om islamsk jihad "from the river to the sea", eller?). Med den inställningen får många intrycket av att han sympatiserar med såväl terrororganisationen Hamas, vänsterblockets intressen (islamism), och bidrar till ökad antisemitism. Farlig man.

24 juli: Tyska polisen genomsökte Islamic Centre Hamburg (IZH) lokaler runtom i hela landet. Tyskland förbjuder IZH som är en islamistisk extremistorganisation som strävar efter antikonstitutionella mål och har anknytning till iranska regimen (som har inflytande över moskéer och islamiska föreningar). IZH har radikala islamistiska mål och har givit stöd åt terroristorganisationen Hizbollah, som stöds av Iran. Organisationen har spridit extremism, aggressiv antisemitism, underminerat tyska staten och kvinnors rättigheter.

25 juli: Ett femtiotal propalestinska islamister med palestinaflaggor och megafoner skanderade hotfulla ramsor utanför en journalists hemadress i Malmö, för att skrämma henne till tystnad. Orsak: Journalisten hade granskat palestinademonstrationerna och avslöjat att deltagarna under dessa på arabiska uppmanat till stöd åt terrorister och fortsatt krig. Företrädare för Vänsterpartiet i Malmö deltar i hyllandet av terrorgrupperna Hamas och Hizbollah. "Hela världen står med Hamas. Allahu Akbar", avslutar de med att säga. "Ni kan inte tysta journalistiken.", säger journalisten, och man hoppas verkligen hon har rätt.

25 juli: Start för den regimtrogna eritreanska festivalen med stöd från rödgröna Stockholms stad. Stora och kostsamma polisresurser är på plats. Festivalen hade av polisen förberetts genom att gallerburar satts upp i det lokala polishuset, detta som en tillfällig arrest för uppemot 50 personer. Förra året mynnade denna festival ut i ett förfärligt våldsamt upplopp mellan regimtrogna eritreaner och regimkritiska dito. Polisen menade att det då var polisens fel(!), eftersom de inte den gången lyckades hålla isär de brutalt rivaliserande eritreanerna, varav många med svåra skador kom att belasta sjukhusen.

26 juli: Äcklig respektlös dragshow-parodi på Jesus sista måltid inledde öppningsceremonin för OS i Paris. Skändning via en slags gestaltad omskapelse av Leonardo da Vincis målning "Nattvarden". Groteskt poserande skäggiga dragqueens vid sidan av en kvinna (som intar Jesus plats) med allvarlig sjuklig fetma och en mitra genomstucken av en stav på huvudet. Lägg därtill halshuggna Marie Antoinettes med sjungande huvuden under armarna. Liknade mest en slags ful satanistisk ritual i ett sinnessjukt wokeness-träsk. Nederländska högerpolitikern Geert Wilders menade att detta var dubbelmoral av värsta sort, där det skall anses okej att håna kristendomen, men att publicerandet av Muhammedkarikatyrer resulterar i att vänstern ropar hädelse och att radikala imamer utfärdar fatwor. Huruvida arrangörerna tyckte att OS var ett lämpligt tillfälle för att håna en religion är såklart fullkomligt obegripligt.

27 juli: Kungliga Operan i Stockholm kapas av propalestinska demonstranter som rullade ut en stor palestinaflagga från taket och ner längs hela fasaden.

28 juli: Brittiske journalisten Tommy Robinson, som föregående dag arrangerade ännu en fredlig manifestation tillsammans med hundratusentals helt vanliga britter vid Trafalgar Square mot massinvandringen, arresterades för "terrorism". Att protestera mot falska asylsökande och islamisering av Europa leder tydligen till arrestering i England.

28 juli: Den turkiske islamofascisten och Hamas-vännen Erdogan hotar med att invadera Israel.

29 juli: Venezuelas diktator Nicolás Maduro förlorade valet men vann. Vann valet gjorde Edmundo González som förlorade. Auktoritäre socialisten Nicolás Maduro gratulerades av Ryssland, Kina och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt. Stora antikommunistiska uppror bryter ut bland venezuelaner, mot valfusket och Maduros kleptokratiska diktatur som stöds av Ryssland.

29 juli: Många skadade i knivattack i Southport, Liverpool, vid ett dansevenemang med Taylor Swift-tema. Flera är barn, tre småflickor dog. Den 17-årige gärningsmannen greps i samband med knivhuggningarna.

29 juli: Svenska försvarsmakten går ut med helsidesannons om att de kommer att kämpa till "siste" höna. Språkligt fel, det borde väl vara ordet "sista" man använder om en höna, om man ska använda ordet "siste" borde det väl syfta på att det är tuppen svensk militär numera kämpar till slutet för? Eller kanske tuppen spökat ut sig som en hånfull karikatyr av en höna? Hursomhelst sjunker förtroendet för försvarsmakten som en sten i dessa woke-tider. Försvarsmakten verkar inte bry sig om att försvara landyta eller befolkning längre, bara dessa "hen". Hoppas verkligen vi slipper krig, bara tupphönorna känner sig säkra om det blir skarpt läge.

30 juli: Transportstyrelsen (myndighetens gd är en f.d. socialdemokratisk statssekreterare) strider i domstol för att få igenom ett avtal med ett företag kopplat till ryska staten, trots att detta riskerar att känsliga svenska fordonsuppgifter kommer att gå rakt in in ryska underrättelsetjänsten.

31 juli: Iranska statliga medier uppger att Hamasledaren Ismail Honeyyeh dödades i Teheran. Han var ledare för en av de dödligaste terroristorganisationerna i historien, och stod bakom massakern i Israel den 7 oktober.



tisdag 23 juli 2024

Vad håller på att hända med de europeiska och nordiska länderna?



Håller våra europeiska och nordiska länder på att gå in i en ny destruktiv civilisationsfas av barbarisering med en massa konflikter, orsakat av "mjuka stater"?




 


Här i Sverige tycks de flesta bara tycka radikal islam är spännande och berikande på grund av mainstreammedias normalisering av den sortens islam? Hur kan det komma sig, är det verkligen så? Har slutat ta del av gammelmedia så kan inte riktigt veta hur långt det gått, och utanför sociala medier så "pratas" det ju inte så mycket om det, men Sverige lär ju vara det land i Europa som har näst flest muslimer nu (Frankrike har något fler än oss, fast det kan ju bero på tidigare kolonialism och många där har ju franska som modersmål från början, så är ju inte situationen för oss här).

Sådant här nedan är oroväckande då den muslimska andelen av populationen ökat så dramatiskt, alltfler muslimer radikaliseras och en metod för infiltrerande islamister tycks vara att få unga att konvertera till islam:

Verkar dessutom vara en naturlig följd av att låta vissa utvalda hijab-bärande muslimer synas i precis alla möjliga olika sammanhang i Sveriges etablerade media (t.ex. via SVT, TV4 och Bonnierkoncernens olika kanaler) och via den enorma synligheten uppnå kändisstatus som av unga skall uppfattas kopplad till den muslimska ideologin, identiteten och slöjan de bär. Islams utbredning bör oroa oss i större utsträckning än vad som görs, islam borde uppfattas som Sveriges största hot.


“Each one hopes that if he feeds the crocodile enough, the crocodile will eat him last. All of them hope that the storm will pass before their turn comes to be devoured. But I fear – I fear greatly – the storm will not pass. It will rage and it will roar, even more loudly, even more widely.”

— Winston Churchill



Göteborg sommaren 2024 ("status quo-aristokratin" av politiker, journalister och aktivister tycks ha lyckats i sin vurm för islamisering av Sverige), detta uppmärksammar antagligen inte gammelmedia och vad står det på flaggorna med arabisk text, är detta IS eller är det Hamas, eller vad är det?:

Var det verkligen detta ärkebiskop Martin Modéus syftade på, då han menade att Svenska kyrkan har ansvar för att hjälpa till att bereda plats för islam, låta det islamska ta plats, att de har ansvar för att islamisering sker i Sverige? Att vi alla "måste" vänja oss vid det muslimska, som han menade "bidrar till rikedomen i Sverige med många perspektiv"? Var det verkligen mer av detta ovan han syftade på, människor svartklädda från topp till tå, stora svarta flaggor med arabiska, att det är den framtid vi har att vänta alltmer och alltmer utbrett? Tycker majoritetsbefolkningen att detta är rätt väg att gå? Är tystnaden ett tecken på acceptans inför tanken på islamisering som en framtidsvision man strävar efter idag? Jag förstår inte detta.


"Så skimrande var aldrig havet
Och stranden aldrig så befriande
Fälten ängarna och träden aldrig så vackra
Och blommorna aldrig så ljuvligt doftande
Som när du gick vid min sida"

Evert Taube


Möjligen är "den gyllene tiden" förbi och permanent ersatt av en slags skräckblandad oviss tid, utan återvändo. Men jag minns och saknar den tiden jag kände mig hemma i, den som var igenkännbar, enkel och trygg, får jag göra det?


lördag 20 juli 2024

Hatet mot Trump och Sommar med Lars Enarson

 

Har ni lite mer tid över så kan jag rekommendera att lyssna på Lars Enarson, bibellärare och författare. Där finns mycket kunskap och insikter jag tror många saknar:


Undrar om våra medeltida kyrkor i Sverige kommer att byggas om till moskéer p.g.a. Svenska kyrkans passion för islamisering? Tror jag tillhör de som hellre dör om enda alternativet istället för detta vore att tvingas konvertera till islam.


"Islamic Terrorism is the real issue which is spreading like a cancer all over the world today." 

- Donald Trump

 

 

 

 

onsdag 17 juli 2024

Vad är en "kulturkanon", på vilket sätt kommer den att utformas och hur vill den omforma oss?

Historieprofessorn Lars Trägårdh (han som handplockades av regeringen som ledare för ett projekt att skapa en svensk "kulturkanon") har mest varit bosatt i USA, i 40 år lär han ha bott där och även känt sig mest hemma just där. I ett pressmeddelande (publicerad den 21 december 2023) från Kulturdepartementet stod det alltså att regeringen fattat beslut om direktiv till en kommitté som skulle ta fram en svensk kulturkanon. Syftet menades vara att "göra svensk kultur tillgänglig för fler" och att den skulle "vara ett levande och användbart verktyg för bildning, gemenskap och inkludering". Enligt Trädgårdh måste resultatet av denna kulturkanon förankras hos Socialdemokraterna, för att den skall bli långlivad. Eftersom Socialdemokraterna bytt ut sin väljarbas, från arbetare till muslimer (glöm för all del inte S-politikern Attenius deltagande vid en muslimsk könsuppdelad bönesamling nyligen, partiledaren Andersson som jämställde hijab med att bära hatt, socialdemokratiska Svenska kyrkans ärkebiskop som ville ha mer muslimska böneutrop och fler imamer i Sverige, samt kanske framförallt att S lovade samarbeta med Sveriges muslimska råd) så kan man då kanske tänka att det blir en islamistisk twist på denna kulturkanon? Maktens människor verkar ju göra allt för att politik och religionen islam ska gå samman.

Samtidigt i USA:


Enligt Pew Research Center skulle det kunna finnas ca 4,5 miljoner muslimer i Sverige år 2050, och med en sådan siffra ligger det väl nära till hands att vi då blivit ett islamistiskt land (med tanke på att Sveriges största politiska parti tycks se sin ökade makt i att politisk islam etableras). Mycket tyder på att vi är på väg dit, flertalet verkar inte bry sig om vad det kommer att innebära och sätter sig därför inte på tvären mot denna utveckling. Den public service vi tvingas finansiera via skatten, med SVT i spetsen, tycks denna sommar ha startat en slags påverkanskampanj för att locka unga till att få en positiv inställning till islam, inte minst genom att framställa unga muslimer eller icke-muslimer som konverterat till religionen i en positiv situation följt av framgång. Det känns så ruskigt hemskt att vi alla måsta vara tvungna att finansiera en påverkanskampanj som ger stöd åt en islamisering (som alltid följs av islamism).

Så, visst, kanske blir det t.o.m. ännu värre, för även den moderatstyrda regeringen verkar vilja gynna en islamisering av Sverige. För saken är den att invandringen fortfarande är lika hög i år som förut, då Socialdemokraterna var vid makten. Första halvåret 2024 beviljades 27.700 uppehållstillstånd, enligt Migrationsverkets halvårsrapport. Prognosen är att det totalt i år kommer att bli ca 95.400 beviljade uppehållstillstånd detta år. Så någon minskning är det absolut inte tal om. Den stora massan fogar sig tyst och okritiskt? Ser folk verkligen fram emot fler radikaliserande islamistiska moskéer, som den i Skärholmen? Tror de flesta att vi som inte tillhör religionen islam, i ett framtida islamistiskt Sverige, får fortsätta leva som vi gör? Är flertalet verkligen så naiva? Jag vet inte! 



De flesta kanske resonerar som Mona Sahlin:

"Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka."

 

Läste en krönika nyligen (Vi andra får bära kulturbärarna) som jag tyckte var rätt träffsäker. Det konstateras att "kulturbärarna" i dagens Sverige har två liv, ett som tjänar makten genom att föra ut bestämda idéer, och ett privat där de typ inte lever som de lär. Tror det ligger mycket i det där! Kulturetablissemanget lever ofta bekvämt avskilt i homogent svenska områden där amerikansk populärkultur lever kvar. Alla andra uppmanas att leva i ett mångkulturellt samhälle allt starkare präglat av den muslimska världen. Krönikören avslutar med:

"Folket ska känna skuld och skam och leva asketiskt, prästerskapet lever dock ut sina lustar och mättar all den hunger de kan känna."

Till denna nutida variant av "prästerskap" kan man nog räkna Trädgårdh som rör sig i dessa kretsar.

Men låt oss inte gå ända fram till år 2050, låt oss istället stanna vid världen år 2030 och ta del av WEF:s skrämmande förutsägelser, som vi borde göra allt vi kan för att slippa:

Ser en dystopi i WEF:s utopi nämligen. Den lyder bl.a.: "Alla produkter kommer att ha blivit tjänster. 'Jag äger ingenting. Jag äger ingen bil. Jag äger inget hus. Jag äger inga vitvaror eller kläder'" och "The US won't be the world's leading superpower. A handful of countries will dominate". Vilka länder då? Och är det helt säkert att det blir demokratiska sekulära länder? Om denna typ av förutsägelser trummas in i oss via medier styrda av världens mäktigaste beslutsfattare inom politik och näringsliv, kan det då bli verklighet om vi sakta vänjer oss vid att tro det ska bli så? På samma vis som man försöker trumma in i oss att populism är något dåligt istället för att inse att det egentligen kan vara något bra med att vanligt folk reagerar och sätter sig på tvären mot vansinniga idéer. Om kritiska röster effektivt blir tystade på olika sätt, så kanske det går fortare än vi tror att nå en civilisationskollaps.

"You'll own nothing. And you'll be happy."

WEF

Måste vi vara tyst accepterande och gång på gång somna om istället för att vakna, trots att allt håller på att gå käpprätt åt helsicke?

The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything. - Albert Einstein

onsdag 10 juli 2024

Sommarprat och tankar om totalitära tendenser

Lyssna (och läs även för all del, numera går det ju att få youtube-videor textade, bra för alla med hörselnedsättning) på Katerina Janouch sommarprat om sin pappa, väldigt intressant, fint och berörande:


Det finns många författare och debattörer jag hade önskat fick sina röster hörda i gammelmedia och att deras böcker fick finnas på biblioteken, fast det verkar inte bli så igen tyvärr, det tycks istället gå åt andra hållet. Mer cancelkultur, mer kontroll, mer av etablissemangets styrning för vad som mer öppet får synas och höras, snävare vänsterliberal åsiktskorridor, mer PK, mer woke... Trist! Men ett ljus i mörkret är väl ändå dessa kanaler på youtube och den utmärkta tidningen Epoch Times, där ordet är mera fritt (läs t.ex. gärna Magnus Norells utmärkta krönika: Journalist–aktivist–terrorist). Kanske är sånt början på något nytt och kraftfullt ändå, något folkligt som inte går att stoppa. Man får hoppas på det bästa trots att vi alla via skatten tvingas finansiera bidragsmedia, som alltfler av oss helt slutat ta del av.

"Rädsla föder kontroll och kontroll föder ännu mera rädsla." Det totalitära tänkandets onda cirkel i boken Totalitarismens psykologi av Mattias Desmet.