onsdag 31 juli 2024

Juli 2024



1 juli: Ungern tar över ordförandeskapet i EU.

1 juli: Extremvänstern i våldsamt upplopp i Frankrike efter högerpartiets framgång.

3 juli: Xi Jinping och Vladimir Putin möts bland andra deltagare i organisationen SCO (Shanghai Co-operation Organisation). De två presidenterna bedyrar sin vänskap. Även Indien och Iran ingår i denna organisation (en slags "anti-Nato"-organisation med syfte att begränsa USA:s inflytande). Både Kina och Ryssland vill få makt över Centralasien (Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan, ibland räknas även Afghanistan).

4 juli: Val i Storbritannien. Labourpartiet (socialistiskt/socialdemokratiskt parti) vinner och partiledaren Keir Starmer ersätter konservativa Rishi Sunak som premiärminister.

5 juli: Viktor Orbán träffar Putin i Moskva.

5 juli: Val i Iran. Reformistiska politikern Masoud Pezeshkian vinner.

7 juli: Efter en andra valomgång i Frankrike vinner en vänsterallians, Nya folkfronten. Därefter Macrons mittenkoalition Ensemble och nationalkonservativa Nationell samling. Ingen av dem vinner egen majoritet i Frankrikes nationalförsamling.

8 juli: Rysk missil mot barnsjukhus med cancersjuka barn i Ukraina. Flera döda och skadade. Människor under rasmassor.

8 juli: Orbán möter Jinping i Kina, ett besök som han kallar "fredsuppdrag 3.0".

9 juli: Natos 75:e toppmöte hålls i Washington DC.

12 juli: Argentinska regeringen tillkännagav beslutet att terrorstämpla islamistorganisationen Hamas.

13 juli: Expresidenten Donald Trump blir utsatt för ett mordförsök under ett kampanjmöte i Pennsylvania inför presidentvalet i USA. Skottskadas lindrigt i ytterörat. En mötesdeltagare i publiken dör och tre ytterligare skadas. Gärningsmannen dödas direkt efter skottet.

13 juli: De rödgröna i Stockholms stad beviljar byggandet av en islamistisk moské i Skärholmen, det kommer att bli Nordeuropas största moské och "plantskola för islamister". Bakom bygget står en islamisk stiftelse med kopplingar till islamistiska Milli Görüş.

16 juli: Europaparlamentet startar sammanträde i Strasbourg.

18 juli: 65-åriga korruptionsomsusade Ursula von der Leyen (kristdemokraten som för en socialdemokratisk politik) blev omvald som ordförande för EU-kommissionen. För att bli omvald så gjorde hon upp med socialdemokraterna, de gröna och liberalerna. Så nu kan hon fortsätta driva på för en vänstergrön verklighetsfrånvänd politik för EU-länderna i ytterligare fem år.

19 juli: Stort IT-avbrott över hela världen. Företag och organisationer drabbas.

19 juli: Våldsamma kravaller med anlagda bränder, kastade gatstenar och välta bilar. Romer startar upplopp i Leeds, England.

19 juli: Enligt Sveriges rikspolischef Petra Lundh ska polisen starta en "mångfaldsstrategi", anställa fler kvinnliga poliser och fler poliser med invandrarbakgrund. Man ska använda något man kallar "reflektionsövningar".

20 juli: Tusentals franska patrioter demonstrerar för att Frankrike ska lämna EU.

21 juli: President Joe Biden meddelade att han hoppar av sin kandidatur i presidentvalet i USA.

22 juli: Utrikesminister Billström (M) säger sig kunna gå med i propalestinsk demonstration och protestera mot Israel (kanske med palestinasjal virad om huvudet för att dölja sin identitet, skränandes om islamsk jihad "from the river to the sea", eller?). Med den inställningen får många intrycket av att han sympatiserar med såväl terrororganisationen Hamas, vänsterblockets intressen (islamism), och bidrar till ökad antisemitism. Farlig man.

24 juli: Tyska polisen genomsökte Islamic Centre Hamburg (IZH) lokaler runtom i hela landet. Tyskland förbjuder IZH som är en islamistisk extremistorganisation som strävar efter antikonstitutionella mål och har anknytning till iranska regimen (som har inflytande över moskéer och islamiska föreningar). IZH har radikala islamistiska mål och har givit stöd åt terroristorganisationen Hizbollah, som stöds av Iran. Organisationen har spridit extremism, aggressiv antisemitism, underminerat tyska staten och kvinnors rättigheter.

25 juli: Ett femtiotal propalestinska islamister med palestinaflaggor och megafoner skanderade hotfulla ramsor utanför en journalists hemadress i Malmö, för att skrämma henne till tystnad. Orsak: Journalisten hade granskat palestinademonstrationerna och avslöjat att deltagarna under dessa på arabiska uppmanat till stöd åt terrorister och fortsatt krig. Företrädare för Vänsterpartiet i Malmö deltar i hyllandet av terrorgrupperna Hamas och Hizbollah. "Hela världen står med Hamas. Allahu Akbar", avslutar de med att säga. "Ni kan inte tysta journalistiken.", säger journalisten, och man hoppas verkligen hon har rätt.

25 juli: Start för den regimtrogna eritreanska festivalen med stöd från rödgröna Stockholms stad. Stora och kostsamma polisresurser är på plats. Festivalen hade av polisen förberetts genom att gallerburar satts upp i det lokala polishuset, detta som en tillfällig arrest för uppemot 50 personer. Förra året mynnade denna festival ut i ett förfärligt våldsamt upplopp mellan regimtrogna eritreaner och regimkritiska dito. Polisen menade att det då var polisens fel(!), eftersom de inte den gången lyckades hålla isär de brutalt rivaliserande eritreanerna, varav många med svåra skador kom att belasta sjukhusen.

26 juli: Äcklig respektlös dragshow-parodi på Jesus sista måltid inledde öppningsceremonin för OS i Paris. Skändning via en slags gestaltad omskapelse av Leonardo da Vincis målning "Nattvarden". Groteskt poserande skäggiga dragqueens vid sidan av en kvinna (som intar Jesus plats) med allvarlig sjuklig fetma och en mitra genomstucken av en stav på huvudet. Lägg därtill halshuggna Marie Antoinettes med sjungande huvuden under armarna. Liknade mest en slags ful satanistisk ritual i ett sinnessjukt wokeness-träsk. Nederländska högerpolitikern Geert Wilders menade att detta var dubbelmoral av värsta sort, där det skall anses okej att håna kristendomen, men att publicerandet av Muhammedkarikatyrer resulterar i att vänstern ropar hädelse och att radikala imamer utfärdar fatwor. Huruvida arrangörerna tyckte att OS var ett lämpligt tillfälle för att håna en religion är såklart fullkomligt obegripligt.

27 juli: Kungliga Operan i Stockholm kapas av propalestinska demonstranter som rullade ut en stor palestinaflagga från taket och ner längs hela fasaden.

28 juli: Brittiske journalisten Tommy Robinson, som föregående dag arrangerade ännu en fredlig manifestation tillsammans med hundratusentals helt vanliga britter vid Trafalgar Square mot massinvandringen, arresterades för "terrorism". Att protestera mot falska asylsökande och islamisering av Europa leder tydligen till arrestering i England.

28 juli: Den turkiske islamofascisten och Hamas-vännen Erdogan hotar med att invadera Israel.

29 juli: Venezuelas diktator Nicolás Maduro förlorade valet men vann. Vann valet gjorde Edmundo González som förlorade. Auktoritäre socialisten Nicolás Maduro gratulerades av Ryssland, Kina och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt. Stora antikommunistiska uppror bryter ut bland venezuelaner, mot valfusket och Maduros kleptokratiska diktatur som stöds av Ryssland.

29 juli: Många skadade i knivattack i Southport, Liverpool, vid ett dansevenemang med Taylor Swift-tema. Flera är barn, tre småflickor dog. Den 17-årige gärningsmannen greps i samband med knivhuggningarna.

29 juli: Svenska försvarsmakten går ut med helsidesannons om att de kommer att kämpa till "siste" höna. Språkligt fel, det borde väl vara ordet "sista" man använder om en höna, om man ska använda ordet "siste" borde det väl syfta på att det är tuppen svensk militär numera kämpar till slutet för? Eller kanske tuppen spökat ut sig som en hånfull karikatyr av en höna? Hursomhelst sjunker förtroendet för försvarsmakten som en sten i dessa woke-tider. Försvarsmakten verkar inte bry sig om att försvara landyta eller befolkning längre, bara dessa "hen". Hoppas verkligen vi slipper krig, bara tupphönorna känner sig säkra om det blir skarpt läge.

30 juli: Transportstyrelsen (myndighetens gd är en f.d. socialdemokratisk statssekreterare) strider i domstol för att få igenom ett avtal med ett företag kopplat till ryska staten, trots att detta riskerar att känsliga svenska fordonsuppgifter kommer att gå rakt in in ryska underrättelsetjänsten.

31 juli: Iranska statliga medier uppger att Hamasledaren Ismail Honeyyeh dödades i Teheran. Han var ledare för en av de dödligaste terroristorganisationerna i historien, och stod bakom massakern i Israel den 7 oktober.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar