lördag 31 augusti 2024

Augusti 2024



1 augusti: Största fångutväxling sedan kalla kriget mellan Ryssland/Belarus och flera länder i väst. Bl.a. Vladimir Kara-Murza blir frisläppt.

2 augusti: Under en muslimsk fredagsbön i Göteborgs moské (samma moské som Svenska kyrkans anställda formade en "kärleksmur" kring för snart ett år sedan) gavs dödade Hamasledaren Ismail Haniyeh uppmärksamhet efter att Hamas hade utlyst fredagen till "vredens dag" ("Låt vrålande vredesdemonstrationer börja från varje moské"). I en bön för massmördaren och andra "martyrer" ingick hets mot israeler ("Förgör israelerna och zionisterna O gud och åstadkom [så att deras] tillgångar [blir krigsbyte] till oss"). Allt fångades upp via en ljudupptagning.

3 augusti: Kampanjen "European Lives Matter" sprider sig efter händelsen i Southport, runtom i Europa klistrar man upp posters, som sen radikala muslimer river bort. UK Labour Keir Starmer kallar sin egen befolkning för far-right thug. Och folket svarar på sociala medier där de visar upp att de inte alls är högerextrema banditer utan bara helt vanliga britter som fått nog av illegal massinvandring (samma utveckling börjar man se i Sverige). T.o.m. protestanter och katoliker enades i Belfast i demonstrationer mot massinvandringen.

3 augusti: I Eskilstuna demonstrerar man mot ett batteriföretag som byggs. Det kinesiska företaget har fått tillstånd att släppa ut 900 ton cancerframkallande metylenklorid per år, det giftiga ämnet förbjöds i Sverige 1996. Eskilstuna styrs politiskt av Socialdemokrater och Moderater.

4 augusti: Under en pro-palestinsk demonstration i Växjö hyllas palestinska islamisten och ledaren för terrororganisationen Hamas, massmördaren Ismail Haniyeh, helt öppet med plakat och porträttbilder på terroristen.

5 augusti: Maskerade pro-palestinier bränner Israels flagga utanför Sveriges riksdag och riktar hot mot Sveriges statsminister. De ropar "motståndet [Hamas] eskalerar".

5 augusti: Efter protester mot korruption och dålig demokrati i Bangladesh avgår landets premiärminister och flyr sedan till Indien. Övergångsregering ledd av Muhammad Yunus bildas. Muslimer börjar tortera och mörda hinduer, bränner byar, slår sönder och plundrar deras hem, våldtar och tillfångatar kvinnliga hinduer som slavar.

7 augusti: Terrororganisationen Hamas har fått en ny islamistisk ledare, Yahya Sinwar skall ha varit hjärnan bakom terrordådet i Israel den 7 oktober, han ska ha varit militär ledare i Gaza sedan 2017 och kallats för "slaktaren från Khan Yunis". Engelska BBC och svenska SVT som vidarebefordrar terrororganisationens uppgifter och videomaterial i sina nyhetssändningar har nu alltså fått en ny brutal Hamas-ledare att beundra? Public service fortsätter med sin terrorkramande vänsterpropaganda.


9 augusti: Flygkrasch i Brasilien. 62 personer ombordvarande omkom.

10 augusti: Turkiets president Erdogan tog hjärtligt emot den avlidna Hamasterroristens söner.

11 augusti: Volodymyr Zelenskyj meddelade att ukrainsk militär genomför offensiv i Ryska Kursk.

12 augusti: Danmarks justitieminister sade på en pressträff att han ville sätta press på Sverige för att landet ska börja ta ansvar för utförda dåd av "svenska barnsoldater". I en intervju dagen efter menade han att "Sverige måste städa upp sin oreda". Danska statsradion hånade därefter den svenska mordexporten genom ett diagram där kontraktsmord numera toppade överlägset bland de klassiska svenska exportvarorna. Iraniern Ardalan Shekarabi, rättspolitisk talesperson för Socialdemokraterna (och skrämmande nog blivande justitieminister om - Gud förbjude! - socialisterna kommer till makten efter nästa riksdagsval), säger senare i en intervju med en journalist för en stor svensk dagstidning att det är Danmarks fel, att de har "lillebrorskomplex". Suck.


12 augusti:  EU-kommissionär Thierry Breton hotar Elon Musk via ett brev (publicerat utan kommissionens godkännande). Musk skulle enligt brevet ha tillåtit för mycket yttrandefrihet ("vilseledande" information) på X, något EU-ländernas medborgare tydligen måste undanhållas ifrån, enligt någon skum lag? Att kommissionären själv inför EU-ländernas medborgare använt sig av vilseledning om digitalt ID verkade Breton inte låtsas om.

13 augusti: Palestiniernas president Mahmud Abbas till Moskva för samtal med Vladimir Putin om samarbete och om kriget mellan Israel och Hamas i Gaza. Dagen efter besökte den palestinske presidenten turkiska Istanbul och president Recep Tayyip Erdogan.

14 augusti: Socialdemokraterna kallar till pressträff då de återigen kommit på ett genialt sätt att knäcka de kriminella gängen. De har tagit fram en guidande färgglad broschyr kallad "Gängsnacket" till alla kriminella barn och vuxna i deras omgivning. Broschyrens bilder visar gängkriminella som ser helsvenska ut och offren som dessa drar in i kriminell verksamhet ser ut som av annan härkomst. Enligt Socialdemokraterna har alltså unga etniska svenskar helt plötsligt blivit de som är de opålitliga/kriminella?

15 augusti: Sverige blir första land utanför Afrika som får in apkoppor (mpox-virus).

17 augusti: Pro-palestinska muslimska demonstranter (plus deras nyttiga idioter) ockuperade Borås gator och torg med stora palestinska flaggor och sitt skrikande.

18 augusti: Massiv demonstration mot socialismen i Venezuela.

18 augusti: Pro-palestinsk demonstration i Tyskland där de arabiska demonstranterna gör Hitlerhälsning framför kamerorna.

19 augusti: Storbritannien släpper 5.000 fångar (många våldsamma förövare) för att ge plats åt demonstranter mot illegal massinvandring, islamisering och islamism.

19 augusti: Pro-palestinska demonstranter har tagit sig upp på Kungliga slottet i Stockholm, skriker i högtalarsystem, slår på trummor och viftar med sina palestinska flaggor.

20 augusti: Kanada planerar att döma människor för "näthatsbrott" som de ännu inte har begått, för att de delat/spridit fel saker på internet eller att de misstänks för att komma att göra det ("krimtänk"?). De som är angivare kan få hög belöning.

21 augusti: P.g.a. den "svenska" våldsvågen som drabbat Danmark hålls ett möte mellan dansk rikspolischef, svenska justitieministern och Sveriges variant av rikspolischef som numera heter Petra Lundh, den äldre damen som ser sådär rar och ängsligt skärrad ut. Den mjuka staten Sverige är mjuk som en överkokt spagetti ungefär, ett tillstånd som våra grannländer säkert inte vill inspireras av, men som ändå drabbar dem.

22 augusti: Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson har tagit sig till USA för att vara med på Demokraternas partikonvent i Chicago, hur resan finansieras vore intressant att veta. Där tar hon selfie med partikamraten Ann Linde på läktaren till konventet. S-partiledaren passar på att hjälpa till att sprida desinformation och hatpropaganda mot republikanernas Trump, samt nämna förhoppningar om att Harris skall "spränga samma symboliska barriär" i USA som hon själv tydligen tycker sig ha gjort genom att köpa statsministerposten för 3,6 miljarder kronor av en kurdisk politisk vilde. "Hon är no-nonsense och säger som det är", sa S-partiledaren beundrande om Kamala Harris och sade sig ha dragit lärdom av presidentkandidatens kampanj att bemöta sina motståndare med humor.

22 augusti: Författarna och samhällsdebattörerna Katerina Janouch och Lennart Matikainen får kallelse till polisförhör. Brottet: De hade delat en bild av den indiske satirtecknaren Manoj Kureel på Facebook i oktober 2023, bilden skulle ha varit "nedsättande om muslimer med syftning på deras trosbekännelse" och därav "hets mot folkgrupp" (satirteckningen är inte annorlunda än många andra som riktar udden mot IS-terrorister). Nu skall det alltså bli polisutredning angående detta "brott". Satir som upplevs kritisera islamisk fundamentalism och terrorism kan vara ett brott, inte ens humor får lätta upp våra inre spänningar som orsakas av oro för islamisering med terrorism, islamism och sharialagar som oundviklig följd. Islam och IS är inte etniska folkgrupper, att protestera mot islamisering och islamism är inte rasism. Tänker på Lars Vilks, Charlie Hebdo, Salman Rushdie. Är svensk polis och rättsväsende redan nu styrda av IS-terrorister?

23 augusti: Talibanerna i Afghanistan har antagit lagar som förbjuder kvinnor att visa något alls av sina ansikten, deras burka måste nu täcka deras ansikten fullständigt, inget får vara synligt, även händer skall vara heltäckta, de förbjuds titta på män de inte är släkt med (huruvida man nu kan se vartåt de tittar med sina heltäckta ansikten?), de förbjuds att prata för högt offentligt, de förbjuds att sjunga eller läsa offentligt. Och det här är då alltså den religiösa ideologi man i Europa vill tvinga på oss genom försök att tysta kritik mot att den pågående islamiseringen?

23 augusti: I USA avbryter Robert F. Kennedy Jr. sin presidentkampanj till förmån för Republikanernas presidentkandidat Donald Trump.

24 augusti: Örebro kommun går upp i stabsläge då en flicka utsatts för grovt övergrepp av en 23-årig fritidsledare på en fritidsgård där sju av de anställda är brottsdömda (bl.a. för narkotikabrott, grov stöld och två har suttit i fängelse dömda för delaktighet i de våldsamma koranupploppen 2022). Mannen - vilken nu är gripen i Belgien - som förgrep sig på flickan hade tidigare även åtalats för misshandel av minderåriga och barnfridsbrott. På fritidsgården i Örebro hade han arbetat till och från i fem års tid, även under falskt namn (en "nära anhörigs namn"). Tydligen skall ovanligt många i personalen på fritidsgården vara släkt med varandra. Ett kommunalråd säger att hon känner med den brottsutsatta flickan och att en extern utredning ska "titta på" hur grovt kriminella kan jobba på fritidsgårdar.

24 augusti: Demonstration i Stockholm mot islamism/islamiseringen av Sverige. Pro-palestinska skrikvänstern invirade i palestinaschalar är också ute och motdemonstrerar, kallar demonstranterna mot islam för "rasister", kanske för att en del bär svenska flaggor, då sådana numera ses som "rasistiska"? Tillåtna flaggor kanske bara är palestinaflaggor och wokeflaggor? Extremvänstern och muslimer uppmanar att identifiera och anmäla deltagarna i den tillåtna och beviljade demonstrationen. Vad de skall anmälas för är oklart. Ett sätt för islamisterna att skrämma bort/tysta kritiker? Fler måste förstå hotet islam utgör. Tidningen Epoch Times uppmärksammade demonstrationen och gammelmedia (med tvångsfinansierade public service i spetsen) var knäpptysta om den.

24 augusti: Efter att ha uppmanat människor i södra Libanon att avlägsna sig inledde Israels försvar en offensiv mot Hizbollah-mål där, för att förhindra en attack från terrororganisationen mot Israel. Islamistiska terrororganisationen Hamas styr i Gaza och islamistiska terrororganisationen Hizbollah styr i Libanon... Israel har en tuff uppgift.

24 augusti: Public service-kanal undrar om alternativmedier (fria medier) blivit "överflödiga", de pekar på ekonomiska svårigheter (något som en tvångsfinansierad mediekanal inte behöver oroa sig för). Har aldrig funnits så många alternativ till lögnaktiga gammelmedia som nu, och aldrig har alternativen varit så viktiga som nu.

25 augusti: En man i Belfast (Nordirland) som gripits av polis för att via Facebook spridit en uppmaning till demonstration mot islam nekas borgen.

25 augusti: Journalisten Joakim Lamotte blev rånad och misshandlad av Kristoffer Lundberg, Vänsterpartiets ordförande i Göteborg. Några dagar tidigare fick V-ledaren Lundberg medial uppmärksamhet för att ha hyllat terrororganisationer, bl.a. PFLP-rörelsen som är terrorklassad av EU, har kopplingar till Hamas och deltog i terrordåden den 7 oktober. Lamotte blev nedbrottad av gärningsmannen och två dialogpoliser på plats, alltmedan poliserna vände ryggen mot en man (med koppling till Vänsterpartiets ordförande) som står närmast bakom och visar upp ett texttryck som hyllar Hamas terrordåd den 7 oktober. Mannen med det terrorhyllande texttrycket skall tidigare ha prisbelönats och kallats "inspirationskälla" av Jonas Sjöstedt (V). Svenska ordningsmakten tycks skydda våldsbenägna terroristsympatisörer och antisemiter mot journalisters frågor?

25 augusti: Del av mark som tillhör Göteborgs stad har varit inhägnat av pro-palestinska tältockupanter i 101 dagar, demonstranterna förklarar nu att parken inte längre är allmän utan en "befriad zon".

26 augusti: Ryssland attackerade på morgonen återigen Ukraina med drygt 100 robotar och 100 drönare. Skadad viktig infrastruktur, döda och skadade. Tar det aldrig slut?

27 augusti: Polisen går ut med att de har upptäckt flera HVB-hem (institution som bedriver behandling, omvårdnad, stöd och fostran) som drivs av organiserad och släktbaserad brottslighet och kriminella nätverk, bland de anställda på dessa hem finns personer från de brottsliga klanerna och kriminella nätverken. SIS/HVB-hemmen sällar sig sedan tidigare till de övriga som infiltrerats av kriminella gäng och islamister: Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Centern, polisväsendet, domstolsväsendet, Migrationsverket, Dagens Nyheter... fler kommer säkert att upptäckas framöver.

28 augusti: Tyska polisfackets ordförande ser invandring och islam som Tysklands största säkerhetshot: "Tyskland är inte längre ett säkert land... Migrationskrisen är först och främst en kriminell kris. Det tyska polisfackets (DPoIG) ordförande Manuel Ostermann gör ett viktigt uttalande efter terrorattacken i Solingen utförd av en syrisk islamist." Tre personer mördades och åtta skadades under terrorattacken i tyska Solingen den 23 augusti, den häktade gärningsmannen var en asylsökande man från Syrien som skulle ha utvisats. Även muslimska terrorgruppen Islamiska staten tog på sig attentatet.

29 augusti: Ali Hadrous (V), en toppolitiker som sitter i både kommunfullmäktige och i styrelsen för Vänsterpartiet i Landskrona, sprider öppet judehat och hyllar terrorister. Antisemitism och terrorromantik blomstrar inom Vänsterpartiet.

29 augusti: Totalt 121.274 nya medborgarskap från olika länder har utfärdats i Sverige sedan oktober 2022, toppländerna är Syrien, Afghanistan, Somalia och Eritrea (bulletin.nu). Även brottsdömda fortsätter att få svenskt medborgarskap. Fortfarande är det oerhört märkligt att man inte verkar förstå de framtida konsekvenserna för kvinnor i Sverige av att de länder som toppar listan över världens mest kvinnofientliga länder är just Afghanistan och Syrien. En skrämmande framtid väntar högst troligt på oss framöver. År 2015 sökte 41.564 afghanska medborgare asyl i Sverige. 2016-2019 sökte ytterligare 6.281 afghanska medborgare asyl i Sverige. De flesta saknade identitetshandlingar, de flesta var muslimska unga män. 2019 befann sig 71.384 personer i Sverige som antingen var födda i Afghanistan eller hade minst en förälder som var det. 2018 befann sig ca 150.000 assyrier/syrianer i Sverige. Styr public service, Socialdemokraterna och vänsterstyrda myndigheter oavsett vilka som innehar regeringsmakten?

30 augusti: Polisen går ut med att det under senaste tiden varit ett markant ökat antal bedrägerier mot äldre i Sverige, bedragarna utger sig för att vara poliser.

30 augusti: Muslimer och socialdemokrater rasar när en svensk kommun åter börjar servera svensk husmanskost som inkluderar fläskkött i skolan (trots att alternativ vegetarisk rätt finns som valmöjlighet). Fläskkött är haram (=förbudet) enligt islam, och svenska skolor skall alltså vara anpassade efter islam tycker muslimerna och Socialdemokraterna?

31 augusti: X (f.d. Twitter) och Starlinks bankkonton blockeras i socialistiskt styrda Brasilien. Den som försöker gå in på X där via VPN kommer att bli bötfälld. Att ignorera detta som nu händer i Brasilien är att ignorera att totalitarismen ännu mer fått fäste för att spridas ut i hela världen. Glöm inte att Magdalena Andersson (S) gav sina "varmaste gratulationer" till nuvarande vänsterpresident Lula da Silva då han vann valet i Brasilien, hon ansåg att maktskiftet innebar "hopp" och en seger för "demokratin".


Vänstervåldet hotar demokratin - men döljs


"1993 gjorde Södertörnprofessorn Inga Brandell, arabisten Marina Stagh samt kulturskribenten Sigrid Kahle gemensam sak i SVT:s samhällsprogram Dokument Utifrån - och försvarade islamistisk fundamentalism"

Stagh lovordade bl.a. kvinnornas situation i muslimska länder (Stagh ska ha varit Jan Guillous medförfattare till en bok som hyllade Saddam Husseins Irak).

"På Claes Elfsbergs oroliga och upprepade fråga om islam med fundamentalistiska inslag verkligen går att förena med demokrati utropar Kahle: "Ett hundraprocentigt ja!"

(Kahle var en journalist och kulturskribent som hade islamska världen som specialitet)

Se 11:52 / 22:55


måndag 26 augusti 2024

"Wokeism" - en irreversibel galenskap?


OS Paris tillät en biologisk algerisk man som "identifierade sig som kvinna" (fast han såg ut och hade fysik som en man) att möta en italiensk kvinna i boxning. Efter två hårda testosteronstinna slag från den manliga boxaren var kvinnan tvungen att bryta för att inte bli ihjälslagen. Hon slängde hjälmen i golvet och skrek: "Det här är orättvist." Och nog är det orättvist, fullständigt absurd wokegalenskap.

När sen den totalitära vänsterns ideologiska sekt var ute på sin årliga månadslånga demonstration deltog en brett leende statsminister Ulf Kristersson (M), ivrigt viftandes med wokeflagga. De offentligt finansierade och numera woke-certifierade folkbiblioteken indoktrinerar även i år barn- och ungdomar in i denna radikala vänsterideologi med en rejäl del av sin budget. Kulturminister Parisa Liljestrand (M) bär pin med wokeflagga istället för svensk flagga (att bära den svenska flaggan kanske numera uppfattas som "rasistiskt"?). Så inte lär det bli någon förändring, och cancellering av författare och journalister som inte har rätt vänsterideologisk politisk korrekthet lär nog fortfarande bestå, oavsett S eller M i regeringsställning. Självcensuren frodas, så ledsam utveckling.


“I began to feel a shift during the autumn of 2023,” she writes below. “While my pieces read like before, the editorial response became different. I was told to write through my editor’s eyes. The focus was no longer on whether the reporting was true and factual but on how it “might be perceived.”

Malin Ekman (Why Wokeism Ruined Journalism — Everywhere)

 

Professor Agnes Wold tilldelades ett slags skampris kallat "den rosa tisteln" av tungt skattefinansierat riksförbund, som dessutom haft massutskick till sådana som, liksom Wold, framhållit det reella faktum att det bara finns två biologiska kön. Utskicket ingick i kampanjen "Tvätta din mun" och innehöll wokefärgad tandborste, tandkräm och ett blad uppmanande mottagaren (som dristat sig ifrågasätta ideologin) att borsta bort "unken andedräkt" p.g.a. "sunkiga uttalanden", förlegade åsikter och "lögner". Övrigt politiskt deltagande i denna demonstration var övervägande rödgrönt, inklusive C och L. Liberala borgarrådet Jan Jönsson ("Gängens värsta fiende") tyckte tydligen inte det fanns något viktigare än att hårdsminkad släntra fram i långklänning som s.k. "dragqueen".

I OS fortsatte styggelsen. I protest tecknade den bulgariska boxaren Svetlana Staneva med händerna en XX-symbol efter att ha förlorat en match mot en biologisk man (XY), Lin Yu-Ting. Två biologiska män kommer efter att ha besegrat alla kvinnor att tävla om OS-guld i damboxning. Ytterligare några dagar senare har ännu en man som "identifierar sig som kvinna" besegrat en kvinnlig boxare. Två män går till final i damidrotten. XX-protester tilltar för att försöka rädda damidrotten som antagligen börjar raderas ut p.g.a. woke.

Den manliga boxaren som vann i damboxningsmatchen i början av månaden stämde Elon Musk och J.K. Rowling för trakasserier, p.g.a. att de ifrågasatt idiotin att låta biologiska män tävla mot kvinnor i damidrotten under OS 2024. Musk och Rowling kan komma att dömas till fem års fängelse och böter på upp till 214.000 pund om den manliga boxaren vinner mot dem i domstol. Man kan alltid hoppas att det dyker upp en motanmälan om grov misshandel från de kvinnor som den manliga boxaren slog i OS. Etablissemangsmedia, vänstern och de s.k. feministerna ställer sig på den manliga boxarens sida.


måndag 19 augusti 2024

Asfaltsöknar i sommarsol

 







Alltså, ärligt talat, hur tänker man när man planerar sådana här sterila asfaltsöknar med fyrkantiga köplador (kanske är dessa områden utformade så för att lätt kunna göras om för något som försvarsmakten behöver i en krigssituation, en tanke bara)? Men den här är fin förstås:





Och den här intervjun får ni inte missa!: