måndag 26 augusti 2024

"Wokeism" - en irreversibel galenskap?


OS Paris tillät en biologisk algerisk man som "identifierade sig som kvinna" (fast han såg ut och hade fysik som en man) att möta en italiensk kvinna i boxning. Efter två hårda testosteronstinna slag från den manliga boxaren var kvinnan tvungen att bryta för att inte bli ihjälslagen. Hon slängde hjälmen i golvet och skrek: "Det här är orättvist." Och nog är det orättvist, fullständigt absurd wokegalenskap.

När sen den totalitära vänsterns ideologiska sekt var ute på sin årliga månadslånga demonstration deltog en brett leende statsminister Ulf Kristersson (M), ivrigt viftandes med wokeflagga. De offentligt finansierade och numera woke-certifierade folkbiblioteken indoktrinerar även i år barn- och ungdomar in i denna radikala vänsterideologi med en rejäl del av sin budget. Kulturminister Parisa Liljestrand (M) bär pin med wokeflagga istället för svensk flagga (att bära den svenska flaggan kanske numera uppfattas som "rasistiskt"?). Så inte lär det bli någon förändring, och cancellering av författare och journalister som inte har rätt vänsterideologisk politisk korrekthet lär nog fortfarande bestå, oavsett S eller M i regeringsställning. Självcensuren frodas, så ledsam utveckling.


“I began to feel a shift during the autumn of 2023,” she writes below. “While my pieces read like before, the editorial response became different. I was told to write through my editor’s eyes. The focus was no longer on whether the reporting was true and factual but on how it “might be perceived.”

Malin Ekman (Why Wokeism Ruined Journalism — Everywhere)

 

Professor Agnes Wold tilldelades ett slags skampris kallat "den rosa tisteln" av tungt skattefinansierat riksförbund, som dessutom haft massutskick till sådana som, liksom Wold, framhållit det reella faktum att det bara finns två biologiska kön. Utskicket ingick i kampanjen "Tvätta din mun" och innehöll wokefärgad tandborste, tandkräm och ett blad uppmanande mottagaren (som dristat sig ifrågasätta ideologin) att borsta bort "unken andedräkt" p.g.a. "sunkiga uttalanden", förlegade åsikter och "lögner". Övrigt politiskt deltagande i denna demonstration var övervägande rödgrönt, inklusive C och L. Liberala borgarrådet Jan Jönsson ("Gängens värsta fiende") tyckte tydligen inte det fanns något viktigare än att hårdsminkad släntra fram i långklänning som s.k. "dragqueen".

I OS fortsatte styggelsen. I protest tecknade den bulgariska boxaren Svetlana Staneva med händerna en XX-symbol efter att ha förlorat en match mot en biologisk man (XY), Lin Yu-Ting. Två biologiska män kommer efter att ha besegrat alla kvinnor att tävla om OS-guld i damboxning. Ytterligare några dagar senare har ännu en man som "identifierar sig som kvinna" besegrat en kvinnlig boxare. Två män går till final i damidrotten. XX-protester tilltar för att försöka rädda damidrotten som antagligen börjar raderas ut p.g.a. woke.

Den manliga boxaren som vann i damboxningsmatchen i början av månaden stämde Elon Musk och J.K. Rowling för trakasserier, p.g.a. att de ifrågasatt idiotin att låta biologiska män tävla mot kvinnor i damidrotten under OS 2024. Musk och Rowling kan komma att dömas till fem års fängelse och böter på upp till 214.000 pund om den manliga boxaren vinner mot dem i domstol. Man kan alltid hoppas att det dyker upp en motanmälan om grov misshandel från de kvinnor som den manliga boxaren slog i OS. Etablissemangsmedia, vänstern och de s.k. feministerna ställer sig på den manliga boxarens sida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar