tisdag 17 september 2024

Grisens historia och Husmanskost

 


Martin Ragnar
(Carlsson bokförlag)

"Kanske har ordet 'Sverige' med svin att göra. Svearna dyrkade svinet, offrade till gudarna och bland gudarna fanns både Särimner och Gyllenborst. Vördnaden inför grisen lever alltjämt idag kvar när vi äter det S-formade saffransbrödet - julgalten - vid Lusse och placerar grishuvudet på piedestal att vakta över julbordets håvor - båda är minnen av midvinterblotet." Sid. 72

... "kristendomen intog en ambivalent hållning gentemot svinet. Å ena sidan var ett omhuldande av svinet och grisköttet ett sätt att särskilja sig från judendom och islam, men å andra sidan gestaltade svinet i kyrkans ögon allt orent och motbjudande." Sid. 30

Mycket gott med fläskkött (inspirerande kokbok!) i Husmanskost (Allt om Mat). Varför inte Ölmarinerad vildsvinsskinka med sjömanspotatis?:



Det har väl så gott som konstaterats att svensk husmanskost är inte diskriminerande, men i England kommer man tydligen att höja skatten på det som alla pubar får in sin förtjänst ifrån, vad tycker engelsmännen om det? Märkligt att muslimer väljer att bosätta sig i Sverige och England, där så mycket i ländernas kultur är "haram" (förbjudet) enligt islam. Låt oss slå vakt om våra länders kultur i England såväl som i Sverige, varför skulle vi inte få göra det? Varför måste vi underkasta oss det islamska och den muslimska världens kultur? Varför skapas inte en starkare motståndsrörelse mot islamiseringen?

 

fredag 13 september 2024

En rolig satir och en mindre rolig opinionsställning

"När Magdalena Andersson aka Arga Maggan informeras om avslöjandet av Socialdemokraternas Trollotterifabrik aka kombilotteriet." pic.twitter.com/O77jja5hH4


Magdalena Führer är arg igen:

"Ni får ETT enda uppdrag och det är att lura äldre och dementa på pengar, precis som vi alltid lurat skattebetalare, och så kör ni hela skiten åt helvete! Det är så jävla mörkt så Baudins Mumindal framstår upplysande. Sedan den där Nooshi som försöker sno mina antisemiter, det är våra kärnväljare vi talar om! Hur ska vi kunna vinna nästa val utan islamister och antisemiter!?"


Mindre skrattretande är det att se hur vänsterblockets propagandaapparater, bl.a. SVT, SR, TV4, sossestyrda myndigheter och alla dessa sossemoderater (som man vid senaste riksdagsvalet inte var riktigt var medveten om att de fanns i sådan mängd och dessutom så högt upp i makthierarkin!), lyckas i sin avsikt att fösa väljare vänsterut igen. Eller så är det kanske så att en stor del av väljarna tokgillar alla dessa sossar som ljuger, utförsäkrar sjuka, daltar med kriminella, främjar islamister och antisemiter... samt alltså fortfarande berikar sig själva genom att lura pengar av dementa äldre? Dessa fullständigt obegripliga tider!


onsdag 11 september 2024

Se Kulturkvarten del 2 med Katerina Janouch och Boris Benulic


Vaccineffekten av Brian Hooker och Robert F. Kennedy Jr


Spännande prat om hur chefredaktör Peter Wolodarski för hegemoniska Dagens Nyheter också kommer att bli chef för Expressen och ett femtiotal svenska lokaltidningar. Hur svenska mediemångfalden lider nederlag gentemot DN:s allt större maktkoncentration. Hur ägarkoncentrationen med en enskild persons allt större makt under megastora Bonnierkoncernen minskar (åsikts?)mångfalden. Så det var åt det hållet vi alltså var på väg? Alternativmedier kommer sannolikt då att bli ännu mer viktiga framöver!




Btw... Hittade idag även bekräftelse på en misstanke om varför biblioteken inte längre har råd att köpa in böcker (och detta gäller även efter år 2020 då böcker av cancellerade författare upphörde att finnas tillgängliga som låneböcker på svenska folkbibliotek):

När kommer vaccinet mot woke-viruset som tycks ha infekterat så många? Många trista utvecklingstendenser nu. Likväl bör de uppmärksammas.


måndag 2 september 2024

Siktet inställt mot böcker att läsa i höst


Utgivningsdatum inom parentes.


(31 maj 2024)
Den mjuka staten : Feminiseringen av samhället och dess konsekvenser
Catharina Grönqvist Olsson, Erik J. Olsson

Läsinspiration finns i mängd!:








(20 maj 2024)
Människan under renovering
Lena Andersson


(10 april 2024)
Mest kränkt vinner
Lars Åberg



(17 september 2024)
Maffiapakten : När samhällets betrodda säljer sig till gängen
Lasse Wierup


(19 september 2024)
Försvaret av Sverige
Oscar Jonsson


(30 september 2024)
Moskvas spioner : Ryska agenter och svenska förrädare
Wilhelm Agrell


(1 oktober 2024)
Hamas : Terror inifrån
av Magnus Ranstorp


(24 oktober 2023)
De nya puritanerna
Andrew Doyle


(20 december 2023)
Kriget mot Väst
Douglas Murray