måndag 30 september 2024

September 2024

 


1 september:

  • Vice statsminister Ebba Busch försöker tala till de som tillåter islamism att slå rot: "Islam måste anpassa sig. Alltför många praktiserar islam i Sverige och Europa, likt man gör i totalitära stater. Det måste få ett slut. Islam måste anpassa sig till våra grundläggande gemensamma värderingar, som gör Sverige till Sverige och Europa till Europa. Det är just dessa värderingar som gör att vi kan leva i tolerans, fred och frihet med varandra. Vissa värderingar är inte valbara."
  • Österrike kommer på samma vis som Tyskland att deportera dömda brottslingar till Afghanistan. Man kommer i Wien att samarbeta med Berlin om gemensamma deportationer.


2 september:

  • Brand bröt ut i ännu en historisk katolsk kyrka i norra Frankrike. Kyrkan var från 1854 och hade överlevt två världskrig. En vänsterextremist som tidigare dömts för liknande brott (försökt bränna ner femton kyrkor tidigare) arresterades.
  • Brasiliens högsta domstol beslutar att blockera den sociala medieplattformen X.


4 september:

  • Författarna Katerina Janouch och Lennart Matikainen i polisförhör för att på sociala medier återpublicerat en satirteckning med fokus på islamistisk terror (här figurerad som en jihadistisk krigare) i västvärlden. De förvägrades ha advokater med vid förhören. Satir är inte "hets mot folkgrupp", ändå är det just för detta de kallats till polisförhör. Bakom anmälan mot författarna finns föreningen "Näthatsgranskaren".
  • Brottsdömda vänsteraktivisten Greta Thunberg gör inbrott i Köpenhamns universitets administrativa byggnad och blockerar ingången så anställda inte kan ta sig in till sin arbetsplats denna morgon. Hon grips och förs bort av polis. Fröken Thunberg och de andra aktivisterna i hennes släptåg krävde "akademisk bojkott" mot Israel.
  • Tobias Billström (M) meddelar via sociala medier att han lämnar politiken och uppdraget som Sveriges utrikesminister. Kanske fick han alltför många lockande erbjudanden om att delta i propalestinska demonstrationer, sådana han den 22 juli sa att han kunde tänka sig delta i? Då lär det ju inte finnas tid för honom att vara utrikesminister, demonstrationerna till terrororganisationen Hamas fördel duggar ju tätt.
  • På Irland arresteras en lärare som vägrat acceptera transgender-agendan.


5 september: 

  • Folkbildningsrådet meddelar äntligen att statsbidraget till Ibn Rushd studieförbund (med kopplingar till islamistiska Muslimska brödraskapet) helt tas bort för åren 2025-2027.
  • Woke-aktivisten, tillika kulturministern, Parisa Liljestrand (M) säger i SVT att hon vill begränsa yttrandefriheten genom att stoppa anonyma konton på sociala medier, då hon anser att dessa är ett hot mot demokratin. Hon utesluter inte lagstiftning, säger hon. Något som säkert kommer att underlätta för en kommande maktfullkomlig totalitär autokrati. Hur ska det ske, via bank-ID? Ska de som inte har bank-ID stängas ute från sociala medier? Är det så man alltså kommer att tysta dissidenter i framtiden?



6 september:

  • Martin Modéus, ärkebiskop för 68-kyrkan, kämpar frenetiskt för att få precis alla att lämna Svenska kyrkan, förgöra kristendomen, förinta gamla traditioner och snabba på islamiseringen mot ett islamistiskt Sverige med sharialagar, antagligen är det just det han verkar vilja kalla "det goda samhället". Denna gång blir han illa berörd av att islamisterna i Ibn Rushd (som via sina studiecirklar bl.a. legitimerar kvinnoförtryck, slöjtvång, manliga förmyndare, tillfälliga äktenskap och barnaga) inte kommer att få sitt statsbidrag kommande treårsperiod, han anser att det "underblåser fördomar" att inte tvinga Sveriges medborgare betala skatt för att utvidga islamiska statens globala maktövertagande? Islamistiska Muslimska brödraskapet och Antje Jackelén (som också gillar totalitär politisk islam) lajkar. Vad kommer vi att se framöver, medeltidskyrkor som görs om till moskéer, klockstaplar ombyggda till minareter för muslimska böneutrop?
  • LO:s folkhögskola Albins har lämnat in falska uppgifter till Folkbildningsrådet och skall betala tillbaka 6 miljoner kronor p.g.a. statsbidragsfusk.
  • Ungern, som vägrar följa EU:s asylregler och bötfälls för detta, lade fram en plan om erbjudande av gratis bussresor för illegala invandrare till Bryssel. En verkligt sund reaktion, kan man tycka.


7 september: Stor demonstration för yttrandefrihet och mot socialism i Brasilien.


8 september:

  • I Sverige anser muslimer i gymnasiet att det är "elakt, rasistiskt, förnedrande, diskriminerande och sverigedemokratiskt" med svensk husmanskost och vegetariskt alternativ i svenska skolor. Måste alla i Sverige redan nu anpassa sig till islam?
  • Högerpolitikern Geert Wilders (Nederländerna) efterlyser en möjlighet för EU-länder att välja bort invandring och asyl. Geert Wilders tillhör right wing, d.v.s. politisk höger, enligt engelskspråkiga wikipedia. Wilders är inte en "högerextrem politiker", såsom det står i svenskspråkiga wikipedia, lita inte på svenskspråkiga wikipedia! Wilders vågar kritisera islam och islamism, och hymlar inte om att Koranen borde förbjudas då den uppmanar till våld och mord - antagligen är det därför svenska wikipedia vill smutskasta Wilders, då allt i Sverige tycks gå ut på att försöka underlätta för att islam och islamiseringen skall slå rot ordentligt här.


9 september:

  • Frälsningsarmén, som håvar in miljonbelopp i statligt stöd varje år, kommer att dela ut gratis körkort till unga som riskerar att bli kriminella, om de skenheliga slynglarna lovar att inte bli kriminella. Gulligt naivt och godtroget, som vanligt. Unga som inte planerar att gå brottets bana får fortsätta att bekosta sina körkort själva.
  • Delar av batterifabriken Northvolt i Skellefteå stänger på grund av dålig ekonomi. Man tvingas skära ner kostnader och anställda kan tvingas sluta. Den gröna bubblan fylld av korruption och annat mygel börjar spricka.


10 september:

  • Riksmötets öppnande i Sveriges Riksdag. Förändringar i regeringen: Maria Malmer Stenergard (M) blir utrikesminister efter avgående Tobias Billström. Jessica Rosencrantz (M) blir EU-minister efter Jessika Roswall (M) som blir EU-kommissionär. Johan Forssell (M) blir migrationsminister efter Maria Malmer Stenergard, Benjamin Dousa (M) blir biståndsminister efter Johan Forssell. Johan Pehrson (L) blir utbildningsminister efter Mats Persson. Mats Persson (L) blir arbetsmarknads- och integrationsminister efter Johan Pehrson.
  • Länsstyrelsen i Östergötland söker utredare med hijab (symbol för kvinnoförtryck) mot hedersförtryck.
  • I Malmö stads "romska råd" är hälften av föreningsrepresentanterna dömda för brott, fyra har endast medborgarskap i Ungern och många tycks inte förstå vad som sägs på mötena.
  • Kamala Harris skall, dagen innan årsdagen av terrorattentatet 2001, ha sagt (abc news presidentdebatt) att händelsen den 6 januari 2021 var värre än det som hände den 11 september 2001.


11 september:

  • Partiledardebatt i riksdagen. Amanda Lind (MP) står och säger att hon kräver att Israel "ska släppa gisslan". Hon kallade alltså de Hamas-terrorister som fängslats efter terrordådet den 7 oktober för "gisslan".
  • Prästkandidat i Lunds stift tycker att Svenska kyrkan ska finansiera islamistiska Ibn Rushds verksamhet. Så vad är  det han säger? Att om man vill finansiera Sveriges islamisering, införande av politisk islam och därmed sharialagar, så skall man fortsätta vara medlem i Svenska kyrkan? Annars bör känna sig tvingad att lämna in en utträdesanmälan hos sin församling senast den 1 november? Var är meningsmotståndarna? Betyder tystnad och utebliven öppen kritik att alla som arbetar inom Svenska kyrkan håller med ärkebiskopen och denna prästkandidat?


12 september:

  • En tidigare brottsbelastad passhandläggare står åtalad för att som anställd hos polisen i Norrköping ha framställt sju falska pass. Kvinnan hade fått jobba kvar på polismyndigheten trots de tidigare brotten (dataintrång) som också begåtts under tjänsteutövning på myndigheten.
  • Det har uppdagats att unga säljer socialdemokraternas lotter ("Kombilotteriet") från ett callcenter i Barcelona. Det går ut på att lura pengar av förvirrade gamla och dementa. Förtjänsten från lotteriverksamheten hamnar bl.a. hos S-kvinnor och SSU. Socialdemokraterna säger, via S-gruppledare Lena Hallengren, att de nu blott "pausar" lottförsäljningen till dementa äldre.
  • En opinionsundersökning från SVT/Verian för september visar att oppositionen (S, V, MP och C) nu har den största ledningen sedan november 2023.
  • För ett år sedan hade en kvinna som bar niqab anställts inom ett projekt för Rädda Barnen som skulle "hjälpa" barn och unga som lever under hedersrelaterat våld och förtryck. Ännu en kvinna med niqab är nu "samtalsledare" inom ett projekt som drivs av Rädda Barnens Ungdomsförbund i samarbete med Rädda Barnen. Detta projektet sägs syfta till att "hjälpa" nyanlända flickor att etablera sig i Sverige. Niqab är heltäckande svart tyg där kvinnor/flickor bara får titta ut genom en smal glipa för ögonen (ibland kallas niqab för burka, burka är en tygbur med nät eller helt tyg även framför ögonen). I andra europeiska länder är burka/niqab förbjudet (inte minst för att det används för att dölja identitet och sprängämnen under tygsjoken). I Sverige är det tillåtet och kvinnor som tvingas bära dessa tygburar efterfrågas alltså på arbetsmarknaden?


13 september:

  • Richard Jomshof (SD) lämnar tillfälligt ordförandeposten i riksdagens justitieutskott efter att ha delgivits "misstanke om hets mot folkgrupp" p.g.a. att han på plattformen X återpublicerat två satirteckningar som kritiserar islamism/terrorism och islamiseringen av Europa. En av teckningarna var snarlik den som Katerina Janouch och Lennart Matikainen återpublicerade och som förorsakade att de kallades in till polisförhör. Kritik mot religiös extremism och terrorism tycks vara förbjuden då det handlar om religionen islam, för sådant gäller inte längre vår yttrandefrihet? Frågan många ställer sig: Har vi fortfarande yttrandefrihet i Sverige eller har den redan börjat ersättas med muslimsk sharia?
  • Svenska grenen av islamiströrelsen Hizb ut-Tahrir demonstrerade i Rinkeby mot "kidnappningar" av muslimska barn och mot jämställdhetsministern Paulina Brandberg (L) som vid ett tidigare uttalande sa att förskolepersonal bör göra orosanmälan för barn i slöja. Såg ut att bara vara medelålders skäggiga män som demonstrerade för att småflickor skulle tvingas gå hukande under tyngande tygsjok under sin barndom.


14 september:

  • Mikail Yüksel, partiledare för islamistiska partiet Nyans polisanmäler Mattias Karlsson (SD) för "hets mot folkgrupp" på grund av att han återpublicerat liknande satirbild som Jomshof, Janouch och Matikainen. Polisen lär ha sagt att de registrerat även denna återpublicering och Yüksel tycker det är "mycket bra", han ser det som ett tecken på att det "rinner in" fler polisanmälningarna för återpublicering av satirteckningar som kritiserar islamisering och islamistiska terrorister. Ännu en bekräftelse på att islam inte får kritiseras p.g.a. pågående islamiseringen, och eftersom religionen islam numera äger våldskapital här? Är svenska polisen undersysselsatt eftersom de tycks vilja kalla så många till polisförhör p.g.a. delningar av satirteckningar på sociala medier? Dessa teckningar delas ju i mängder, hur ska de kunna hantera så många anmälningar och kalla in så många till förhör?
  • En chef på callcentret i Barcelona (som säljer socialdemokraternas lotter till förvirrade äldre svenskar) var efterlyst för att avtjäna ett fängelsestraff i Sverige. Han har utretts för flera skjutningar i Malmös gängmiljö.


15 september: Ännu ett mordförsök på Donald Trump vid en golfbana i Florida. En 58-åring grips och anklagas för vapenbrott.


16 september:

  • Flera personer med kopplingar till organiserad brottslighet jobbar på det callcenter som säljer socialdemokraternas lotter, där finns förutom gängbrottslingar och penningtvättare även en av tolvåriga Adrianas mördare, något som svensk public service gör allt för att dölja åt Socialdemokraterna. Telemarketingföretaget menar att socialdemokraterna haft full insyn och godkänt såväl säljmanus som ringlistor, de har dessutom haft återkommande "kvalitetsmöten" där socialdemokraterna inte visat minsta missnöje med upplägget, vilket alltså gått ut på att lura dementa gamlingar. I ringlistor finns S-medlemslistor som Socialdemokraterna alltså medvetet lämnade ut (trots grundlagsskyddad sekretess?), och som sen alltså även hanterats av kriminella på callcentret. Partisekreterare Tobias Baudin (S) säger till Expressen att han "inte har några synpunkter på att partiet lämnar ut personuppgifter om S-medlemmar".
  • Thierry Breton, industri- och inremarknadskommissionären i EU-kommissionen hoppar av sitt uppdrag och kritiserar i samband med detta Europas mäktigaste kvinna Ursula von der Leyen, Europeiska kommissionens ordförande. Och javisst, Breton är samme man som till Elon Musk skickade brev, publicerat den 12 augusti (utan kommissionens godkännande), där han hotade och varnade Musk, som han menade hade tillåtit för mycket yttrandefrihet (alltför för fri och öppen information om världen?) på X, något han förmyndaraktigt påstod att EU-ländernas medborgare skulle undanhållas ifrån. Till saken hör att denne Thierry Breton tidigare vilselett EU-ländernas medborgare angående digitalt ID. Bretons kritik i samband med avhoppet menas "kraftigt underminera von der Leyens fortsatta position"... och då kan man ju ändå tänka att han gjorde någonting rätt där på sluttampen, trots alla andra tidigare dumheter.
  • Åklagare beslutade att lägga ner polisanmälan mot journalisten Joakim Lamotte som den 25 augusti blev rånad och misshandlad av Kristoffer Lundberg, Vänsterpartiets ordförande i Göteborg. Detta fanns dokumenterat via flertalet övervakningskameror på platsen. Däremot misstänks Vänsterpartiets Kristofer Lundberg för misshandeln, rånet och den falska angivelsen. Medierapportering: Noll! Lamotte: "Inga reportage om att en journalist blivit misshandlad under sin yrkesutövning. Inga kritiska frågor till vänsterpolitikern Kristofer Lundberg. Inga frågor till Vänsterpartiets ledning om huruvida det är lämpligt att ha förtroendevalda som misshandlar och rånar journalister."


17 september:

  • Hillary Clinton föreslår i tv-kanalen MSNBC att amerikaner ska fängslas för att ha postat "felaktig" information. "Det måste finnas en avskräckande effekt", menar hon. Världen över likadant. Kommer man att få bygga fler fängelser eller släppa ut tjuvar och grova våldsbrottslingar för att få plats med vanliga skötsamma medborgare som inte uttrycker de rätta lögnerna eller de politiskt korrekta åsikterna som gäller för dagen?
  • Spanska EU-parlamentarikern Jorge Buxade presenterade tio åtgärder för att utplåna islamismen i Europa, "den största deportationsplanen som någonsin funnits". Han säger rakt ut som det är: "Massiv illegal och okontrollerad invandring är ett brott och ett hot mot Europas överlevnad".
  • Magdalena Andersson (S) och Tobias Baudin (S) håller pressträff om lotteriverksamheten. Vanan trogen nöter de på med vilseledande argumentationsteknik. S-partiledaren säger att regeringens kritik mot lottförsäljningen har till syfte att "försvåra folkrörelsearbetet". Andersson: "Hade det varit så att vi i stället hade sålt salamikorvar, så hade vi ju nu haft en utredning som tittade på hur man ska förbjuda politiska partier att sälja salamikorvar." Bra sammanfattning på S-partiets lotterihärva finns att läsa här: Socialdemokraterna anlitade företag med gängkriminella för att blåsa åldringar på pengar för lotterier – Cornucopia?. I vanlig ordning lär väl också detta sopas under mattan av journalistkåren för svensk etablerad media, som för evigt verkar göra allt för att skydda Socialdemokraterna. Fokusförflyttning är en vanlig metod, vänta bara, det slår aldrig fel!



18 september:

  • S-politiker i Göteborg utreds för brott p.g.a. att Göteborgs stad i juni beslutade om bojkott för inköp från Israel. Åklagare har inlett en förundersökning om grovt tjänstefel. Endast staten får fatta den sortens beslut om bojkott, inte enskilda kommuner.
  • Explosioner i Libanon, islamister tillhörande terrororganisationen Hizbollah får sina walkie-talkies sprängda, dagen innan fick de sina personsökare sprängda. I SVT:s nyhetssändningar i Rapport och Aktuellt kom sen den numera sedvanliga reaktionen, sympatiserande ömkande med islamistiska terroristerna (SVT:s faiblesse för islamistiska terrororganisationer måste få ett slut!) samt hat och anklagelser gentemot Israel. SVT tycks inte förstå att de gång på gång gör livet allt svårare för judar i Sverige genom att anta ett antisemitiskt ställningstagande då de på det här sättet visar stöd för Hamas och Hizbollah. Kan man annat än skämmas för och skrämmas av svenska mainstream-journalister?



19 september:

  • SVT:s Anders Holmberg intervjuar socialminister Jakob Forssmed (KD). Forssmed, som så gärna bugar och kuvar sig inför islamister, fördömer satir riktad mot islamism och använder precis som de globala jihadisterna ordet islamofobi som slagträ. Vice statsminister Ebba Busch uttalande den första september (se ovan) för att försöka stävja att islamism slår rot i Sverige är nu totalt tillintetgjort av partikollegan Jakob Forssmed, islamisternas nyttiga idiot.
  • En knivman skriker "allahu akbar", dödar en och skadar två i Nederländska Rotterdam.


20 september:

  • Israel lyckas eliminera Hizbollahs ledare Ibrahim Aqil och tio andra högt uppsatta ledare i Beirut.
  • I Norrbotten blir en 70-årig kvinna med ålderskrämpor dömd till en och en halv månads fängelse för att hon bakat bullar till folk (som betalat de ingredienser hon använt för att baka). Fängelse skulle hon få för att hon inte haft råd att betala de böter kommunen krävt p.g.a. hennes bakglädje. Kvinnan menar att hon även brukar ge bort bakverk till barnbarn och frysa in. Försvarsadvokaten uppger att den stackars gamla damen, vars glädje i livet var att få baka, nu är mycket nedslagen.


21 september:

  • Greta Thunberg skriker sig hes på Stockholms gator för palestinska islamister. Går som vanligt bakom en bil med flak, som kanske de menar ska skall symbolisera de beväpnade terroristernas bil då de for genom Gaza (efter terrorattentatet i Israel den 7 oktober 2023) med en lemlästad kropp på flaket som palestinierna spottade på? Gör de detta för att skrämma oss som inte sympatiserar med islamistiska terrororganisationer och palestinska antisemiter?
  • Ukrainas väpnade styrkor bekräftade att landets militär och säkerhetstjänst slog till mot två ryska vapendepåer under natten. Explosionerna var så kraftiga så de gav utslag på jordbävningssensorer.


23 september: Northvolt varslar 1.600 anställda om uppsägning.


24 september: Säkerhetspolisen har nu utrett klart angående dataintrånget augusti förra året, då 15.000 i Sverige fick ett sms från en anonym avsändare, där det skall ha stått: "De som förolämpade Koranen måste få sota för sitt arbete", i meddelandet fanns tydligen även en uppmaning om att mottagarna skulle skicka in bilder på personer som bränt Koranen till en hemsida, då skulle de få en "speciell belöning".  Iranska staten via iranska islamiska revolutionsgardet var de som låg bakom. Man menar att meddelandet var en uppmaning om hämnd mot koranbrännare och med ett mål att skapa splittring. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) ser det som "mycket allvarligt". 


25 september: Man lade nu ned förundersökningen mot Richard Jomshof (SD) som tidigare denna månad delgavs "misstanke om hets mot folkgrupp", p.g.a. att han på plattformen X återpublicerat två satirteckningar som kritiserar islamism/terrorism och islamiseringen av Europa. Är det alltså tillåtet för alla i Sverige att fortsättningsvis kritisera en islamism via islamisering och terrorism kopplat till jihadism? Eller är det bara tillåtet för uppsatta politiker? Ännu inte helt klart hur det är. Jomshof går nu tillbaka som ordförande i justitieutskottet.


26 september: Justitieutskottets sammanträde i riksdagen beslutade att införa massövervakningslagen Chat control. En "sorglig dag för Sverige och världen", sa en IT-säkerhetsexpert. En "massövervakning som skulle göra världens mest auktoritära regimer avundsjuka", sa ordförande för Liberala ungdomsförbundet.


27 september:

  • Stort rabalder i svensk etablerad media angående Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) efter JO-kritik. Kanske det hela egentligen inte gäller de tre rekryteringarna som Länsstyrelsen fokuserar på, kanske är den egentliga orsaken att hon försökte införa förändringar som skulle rubba vänsteraktivism inom Länsstyrelsen? Det lär vi aldrig få veta. Måste verkligen hela myndighets-Sverige och hela medieetablissemanget för alltid vara politiskt röd-grönt styrd? Är något slags paradigmskifte som möjliggör en mer riktig demokratisk ordning fullständigt ogenomförbar i Sverige?
  • Det skadade ryska lastfartyget MV Ruby, med 20.000 ton högexplosivt ammoniaknitrat, har slagit ankar i Nordsjön utanför Margate i Kent, engelska kusten. Brittiska kustbevakningen övervakar fartyget. Om det exploderar vore det en tio gånger större explosionen än den i Beirut. Fartyget fick tidigare inte tillträde till en hamn i Litauen, inte heller Malta. Efter tankning till havs är nu planen att det skadade ryska fartyget med högexplosiv last ska fortsätta genom engelska kanalen och brittiskt territorialvatten.

28 september:

  • Goda nyheter: Israel lyckades eliminera Hizbollahledaren Hassan Nasrallah i en attack mot den islamistiska terrororganisationens högkvarter i Beirut, Libanon. Journalisterna på svenska public service-kolossen verkar dock nedslagna över att det går så dåligt för de terrororganisationer och islamister som SVT:s nyhetsankare och utsända reportrar tycks känna sån partisk sympati för. Är det inte Hamas man ömmar för så är det Hizbollah, uppenbarligen. Sveriges Radio (via en nu chockskadad och sörjande Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén) beskriver i sina ömma ordalag den framlidna brutala terrorledaren såhär: "Legendarisk, fruktad, mytomspunnen och älskad ledare".
  • Terrordåd i tyska Essen. Syrisk man beväpnad med machete och stridskniv, jagade, hotade och skadade 31 människor (varav flera barn allvarligt skadade), anlade mordbränder i bostadshus och rammade en skåpbil in i butiker. Mannen var islamistiskt klädd i palestinsk flagga och Keffiyeh-mönstrad palestinaschal som pannband. Fanns nyhetsrapportering i SVT angående detta? Icke, inte ett barr.


29 september:

  • Parlamentsval i Österrike. Frihetspartiet FPÖ (högerparti som vågar kritisera massinvandringen till Europa) vann valet med bred marginal. Eventuell regeringsbildning mellan österrikiska Folkpartiet och Socialdemokrater kan dock göra att FPÖ hamnar utanför regeringen i Österrike.
  • Propalestinsk demonstration i Göteborg där den islamistiska terrorgruppen Hizbollahs nu eliminerade ledare Nasrallah hyllas med burna porträtt i demonstrationståget bland palestinaflaggorna. Människor som flytt p.g.a. dessa terrororganisationer måste väl rimligtvis förakta svenska politiker som välkomnat dessa terrorhyllande islamister vilka nu ideligen demonstrerar på svenska gator och torg? Göteborg, söndagen den 29 september 2024:


30 september: 

  • Michael Claesson, Sveriges nya ÖB, utesluter inte att Ryssland nu kan rikta sina vapen direkt mot Sverige för att utmana Nato. Främst kan det komma att handla om terrorangrepp i form av hybridkrigföring (som cyberangrepp och mot informationsmiljön) och attacker med långräckviddiga robotar mot civila mål.
  • Carl-Oskar Bohlin (M), minister för civilt försvar, håller pressträff angående förslag om en ny lag för kommuners/regioners beredskap inför krig och kris, lagen är tänkt att träda i kraft 2027.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar